RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Cowabunga, Clooney


Ostin taannoin kirpparilta parilla eurolla dvd:n, jossa on yhteensä neljä leffaa: amerikkalainen toiminta/rikoskökkö Red Surf, Dolph Lundgren -toimintapläjäys Men of War, Attack of the 50 Foot Woman (ei alkuperäinen, vaan Daryl Hannah -made-for-tv-remake vuodelta 1993) ja joku hämärä tanskalainen actionvääntö The Russian Ninja. Laatupaketti siis.

Toistaiseksi olen katsonut vasta yhden noista: George Clooneyn varhaisiin töihin kuuluvan Red Surfin, joka oli paitsi erittäin huono, myös todella nolo. En tiedä miten muuten voi kuvailla sitä fiilistä, kun katsoo ruuhkatukkaisia Clooneya ja Doug Savantia esittämässä niinku tosi rankkoja surffi- ja prätkäjannuja, jotka diilaa huumeita farkunlahkeet tungettuna saappaisiin...Red Surf
Valmistumisvuosi: 1990
Ohjaaja: H. Gordon Boos
Pääosat: George Clooney, Doug Savant, Deedee (Michellen sisko) Pfeiffer,
Gene Simmons


Clooney (leffassa Remar) ja Savant (Attila) ovat parhaita kavereita ja elämä on silkkaa hurjastelua, remuamista, ryyppäämistä ja pikkurikoksia. Rahaa hankitaan hieromalla huumekauppoja limaisen latinoloordin kanssa. Tyttöystävä Pfeiffer motkottaa, mutta pysyy renttu-Clooneyn peesissä.

Kun käy ilmi, että pariskunnalla on vauva tuloillaan, täytyy tempaista viimeinen iso keikka ja vetäytyä väljemmille vesille. Tietenkin kaikki menee päin persettä ja ruumiita tulee. Clooneykin haukkaa paskaa ja kuolee.

Red Surf oli leffa, jonka katsominen ei ollut lainkaan hauskaa - ainoastaan piinallisen pitkäveteistä. Edes Kiss-keulakuva Gene Simmonsin rynkkypresentaatio tai hupaisat, vanhanmalliset vesiskootterit eivät piristäneet tunnelmaa katsomossa.

Ja ajatella, vain vuotta myöhemmin Kathryn Bigelow ohjasi huikean Point Breakin (Myrskyn ratsastajat), joka yhdisti varsin onnistuneesti surffausta, rähinää ja rikoksia. Jostain syystä olen vahvasti mieltynyt tuohon leffaan, vaikkei se mikään cinemaattinen mestariteos olekaan. Mutta joku siinä toimii, ja siitä on tullut häpeällinen nautintoni: ala-asteella koetun ensihurman jälkeenkin Point Break on pyörinyt ruudussa varmasti lähemmäs kymmenen kertaa. Surf's up, dude! 

(Kuva: http://www.cloudninedvds.co.uk/images/products/ppa1128.jpeg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy