RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Hybridihain haukkapalat


Ryhdyinpä jälleen kopeloimaan B-elokuvaboksia, kun huomasin edellisestä postauksesta kuluneen jo kuukausia! Olen toki tässä välissäkin liikkuvaa kuvaa silmäillyt, mutta listalta on löytynyt hieman laadukkaampaa tuotosta. Meinasin tehdä jopa uudenvuodenlupauksen, että kirjoittelisin tänne ahkerammin... paitsi etten kirjoita kuitenkaan, joten se siitä. 

Nyt kuitenkin takaisin roskan pariin: Tappajatomaattien jälkeen on vuorossa uskomattoman halvalta näyttävä tv-leffa Creature vuodelta 1998.Creature (Vaara syvyydestä)
Valmistumisvuosi: 1998
Ohjaaja: Stuart Gillard
Pääosat: Graig T. Nelson, Kim Cattrall,
Cress Williams

Intropätkä: On synkkä ja myrskyinen yö ehkä 70-luvulla. Sotilastukikohdassa tutkija esittelee armeijamiehelle uudenlaista haihybridiä, joka polskii raivoisasti altaassa. Ihmistä muistuttavilla nukeilla suoritettu demonstraatio villitsee hain, ja miestä lentää ammeeseen. Vesi molskahtelee ja porisee pahaenteisesti, mutta oliota ei vielä näytetä - vain silmä kiiluu pimeässä. Epäonnistuneesta eväkkäästä halutaan eroon, joten se hinataan häkissä merelle ja upotetaan syvyyksiin.

Siirrytään nykyaikaan. Graig T. Nelson on eksoottisella karibialaissaarella tutkimuksiaan tekevä valaidenhalailija, joka on jatkuvissa riidoissa rannikolla sikailevien urheilukalastajien kanssa. Pian hänen poikansa ja tutkijavaimonsa Kim Cattrall saapuvat saarelle, ja pariskunta lähtee merelle tarkkailemaan vedenalaista elämää.

S
amaan aikaan saaren asukkaat (joihin kuuluu mm. epätavallisia viboja herkästi aistiva, ulvova ihmissusi-mies) huomaavat, että vedessä liikkuu jotain outoa. Ja kah, hybridihaihan se siellä kurkkii! Lukuisia hahmoja raadellaan ja syödään, kunnes lopulta tutkijapariskunta löytää hylätyn sotilastukikohdan, jossa mutanttihaita kehiteltiin muutama vuosikymmen aikaisemmin.

S
euraa välikohtaus, jossa haiolio jahtaa Nelsonia ja Cattrallia vetisillä käytävillä. He luulevat jo kidushirviön kohdanneen loppunsa, mutta tämäpä luo nahkansa, oksentaa vihreää limaa ja nousee kahdelle jalalle! Mooaar-oaargh! Pariskunta pelastautuu täpärästi kellariluolastosta, Nelson sulkee kansiluukun ja hirviö jää karjumaan bunkkeriin.

Olipa tyhmä loppu, mutta hyvä kun loppui, ajattelin puolitoistatuntisen elokuvan päätteeksi. Mutta eihän se tarina suinkaan siihen päättynyt: lopputekstien jälkeen alkoi pyöriä haieepoksen toinen osa!


En kyennyt katsomaan kakkososaa heti ensimmäisen perään, joten sinnittelin sen vasta seuraavana iltana. Osa II oli pääpiirteissään samaa ripulioksennusta kuin edellinenkin episodi, kuitenkin sillä erotuksella, että hybridihaita piti nyt väistellä hieman rivakammin - kulkihan otus sekä vedessä että maalla. Lopulta palattiin samaan hylättyyn sotilastukikohtaan, ja pitkästyttävän rimpuilun päätteeksi otus pajautettiin painekammiossa soseeksi.


Creature - koko kolmen tunnin komeudessaan - oli kankeaa kuraa, joka oli toteutettu kahden dollarin kuvauskalustolla ja kauhukaupan jäämistön kumipuvulla. Odotin hauskaa huonoutta, mutta tämä tuotanto oli pelkkää pettymystä alusta loppuun. Toivottavasti B-boksin uumenista löytyy ensi kerralla jotain parempaa.(Kuva: http://www.imdb.com/title/tt0156205/)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy