RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Megabotit hippasilla


Katsoin juuri noin kaksi ja puoli tuntia räjähdysten, rymistelyn ja rytinän tauotonta virtaa oranssinruskeilla näyttelijöillä ja tehostejättiroboteilla höystettynä. Kyllä - kyseessä on viime vuoden huonoimpana elokuvana palkittu Transformers: Revenge of the Fallen. Razzie-projekti ei siis etene täysin järjestyksessä, mutta olihan tuokin jossain vaiheessa katsottava.


Transformers: Revenge of the Fallen

(Transformers: Kaatuneiden kosto)
Valmistumisvuosi: 2009
Ohjaaja: Michael Bay
Pääosat: Shia LaBeouf, Megan Fox,
Josh Duhamel, John Turturro


Valtava pyöräbotti riehuu. Räjähdyksiä, takaa-ajoa ja tuhoa Shanghaissa. Amerikassa oranssi Shia LaBeouf on lähdössä kotoa opiskelemaan, ja oranssi Megan Fox keikistelee mikroshortseissa. Kampuksella Shia LaBeouf huomaa saaneensa mystisiä, ikiaikaisia robottikaavoja aivoihinsa koskettuaan mahtikuutio AllSparkista lohjennutta palaa. Megabeibeksi tekeytynyt kuuma kissabotti yrittää tappaa LaBeoufin, mutta Megan ja Bumblebee-autobotti rientävät apuun.

Tämän jälkeen elokuvassa on enimmäkseen räjähdyksiä, täsmälleen toistensa näköisiä pahisbotteja, räjähdyksiä, ammuskelua, räjähdyksiä, näyttäviä takaa-ajoja sekä kiihkeän mahtipontisia ja ihannoivia otoksia Yhdysvaltain asevoimista. Ja räjähdyksiä. Sivurooleissa on ärsyttäviä, poliittisesti epäkorrekteja etno- ja gettobotteja, jotka puhuvat afrikkalais-amerikkalaisilla ja latinoaksenteilla. Yksi vaikuttaisi olevan Lähi-idästä.

Michael Bay räjäyttää ja tuhoaa useita kulttuurihistoriallisia kohteita, kuten Gizan pyramidit ja muinaisen kaupungin Jordanian Petrassa. Aavikolla möyhitään yhtä antaumuksella kuin ykkösosassakin. Hiekka pöllyää ja jättirobotit taistelevat hidastetuissa otoksissa eeppisen sankaritarinamusiikin vyöryessä taustalla. Lopuksi jäljelle jääneet pahisbotit pakenevat avaruuteen odottamaan kolmososaa.

Aivan luokatonta paskaa. On täysi mysteeri, miten Bay saa mahdutettua seuraavaan Transformersiin vielä enemmän räjähdyksiä ja tuhottua enemmän roinaa. Ehkäpä koko hässäkkä viedään avaruuteen - siellähän voisi räjäytellä kokonaisia planeettoja ja roboteistakin voisi tehdä äärettömän valtavia!!! On myös kiehtovaa nähdä, onko näyttelijöistä mahdollista tehdä entistäkin ruskettuneempia. Sitä minä jään odottamaan. 

Hopeisena pilvenreunuksena voi pitää tätä: jos olet nähnyt Revenge of the Fallenin, voit nautiskella Rod Hiltonin erinomaisesta pilailukäsiksestä The Editing Roomin sivuilla.
     
(Kuva: http://andrewpaladie.files.wordpress.com/2010/01/transformers.jpg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy