RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Perästä kuuluu


Viikonloppuisin ei näköjään tarvitse poistua kotisohvaa kauemmaksi huonoja elokuvia metsästämään: Voice-kanavalta tullut koko perheen komedia Thunderpants vakuutti huonoudellaan jo heti ensimmäisistä minuuteista lähtien.Thunderpants
Valmistumisvuosi: 2002
Ohjaaja: Peter Hewitt
Pääosat: Bruce Cook, Rupert Grint (Harry Potterin Ron Weasley), Paul Giamatti


Bruce Cook (leffassa Patrick Smash) pieraisee itsensä raivokkaasti ulos äitinsä kohdusta, onneksi Conan O'Brienin näköinen synnytyslääkäri ottaa kopin. Kotona käy ilmi, että sairaalaepisodi oli vasta alkusoittoa - pojalla on vakava flatulaatio-ongelma. Pikku-petomaani ajaa perheen kriisiin: isä lähtee, äiti masentuu ja sisko katkeroituu.

Koulussa ei mene sen paremmin, mutta paskaa ajava antisankari saa sentään kaverin: hajuaistitta syntyneen astrofysiikkanörtin Rupert Grintin (Alan Allen), eli nuoren Ron Weasleyn. Weasley valjastaa pierevän ystävänsä ilmatyynyaluksen kaasumoottoriksi ja parivaljakko voittaa paikallisen lentovälinekilpailun. Weasleyn nerous huomataan ja mustiin laseihin verhoutunut Paul Giamatti noutaa hänet valtion palvelukseen. Petomaanipojan sen sijaan värvää maailman toiseksi paras tenori, joka ei kykene laulamaan sitä korkeinta nuottia. Mutta poikapa pystyy. Peräpäällään.

Tenorista tulee pojan avulla maailman paras, mutta huijaus paljastuu kun ilmoille pääsee konsertissa tappava tuhnu. Kaasu haurastuttaa pidikevaijerit ja valonheitin tippuu kilpailevan tenorin päälle. Poikaa syytetään murhasta. Syyttäjä Stephen Fry (!) on sen verran vakuuttava, että 11-vuotias peräreiän pärisyttäjä joutuu teloituskompanian (!) eteen. Paul Giamatti rientää apuun ja poika pääsee osaksi Yhdysvaltain avaruuskeskuksen operaatio Hot Dogia. Matkalla hän tapaa jälleen rakkaan ystävänsä Ron Weasleyn, joka on koko ajan ollut avaruuskeskuksen palveluksessa.

Avaruuteen eksyneet astronautit tarvitsevat apua, joten Weasley kehittelee Thunderpants 3 -pelastusraketin, jonka poika pruuttaa ruusukaalien voimin avaruuteen. Mahtipontista musiikkia ja jännityksen hetkiä. Astronautit pääsevät takaisin maahan ja pierupojasta tulee sankari. The end.

Tätä katsoessa mietin monesti, miten Stephen Fry ja Paul Giamatti ovat eksyneet tällaiseen projektiin. Rahapula? Tuttavanpalvelus? Pohdin myös, millainen on mahtanut olla se myyntipuhe, jolla käsikirjoittaja/ohjaaja Peter Hewitt on vakuuttanut tuottajat leffaideansa loistokkuudesta.

Mielenkiintoista olisi tietää uppoaako Jyrinähousu kohderyhmäänsä, eli noin 8-12-vuotiaisiin. Vaikea sanoa. Muutaman riemunkiljahduksen ääniefektit ehkä nostattaisivat, mutta itse en ensikädessä suosittelisi tätä pätkää lapsille enkä lapsenmielisille. Tämä pieru pitäisi tunkea takaisin peräsuoleen.

(Kuva: http://en.wikipedia.org/wiki/Thunderpants)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy