RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Jos metsään haluat mennä nyt...


Katsoin äskettäin kaksi erittäin huonoa elokuvaa, joissa ihminen joutuu selviytymään luonnon uhkilta. Työn puolesta katsottu Huviretki helvettiin, eli Long Weekend (USAssa Natures Grave), on ahdistava ja hieman pitkästyttävä uusintaversio 1970-luvulla tehdystä aussikauhupätkästä.

Huvikseen - ja ehkä tilapäisessä mielenhäiriössä - katsottu Kaw on puolestaan täysin yhdentekevä ja hieman pitkästyttävä korppipainajainen. Kannen ja trailerin perusteella odotin jotain siinä määrin mautonta, että vaaka olisi kallistunut huumorin puolelle, mutta valitettavasti leffa oli tehty ihan tosissaan.


Long Weekend (Huviretki helvettiin)
Valmistumisvuosi: 2008
Ohjaaja: Jamie Blanks
Pääosat: James Caviezel, Claudia Karvan

Jim Caviezel ja Claudia Karvan ovat katkera ja kinasteleva aviopari. He päättävät lähteä viikonlopunviettoon syrjäiselle rannalle kaveripariskunnan kanssa, mutta he eivät koskaan ilmaannu paikalle. Niinpä toisilleen jatkuvalla syötöllä vihamielisesti vittuileva parivaljakko joutuu pitämään kivaa keskenään.

Telttapaikalla nahistelu jatkuu. Metsästä kuuluu pelottavia ääniä ja meressä liikkuu jotain epäilyttävää. Hysteerinen Claudia haluaisi lähteä jo kotiin, mutta itsepäinen juntti-Jim haluaa jäädä ammuskelemaan päättömästi ympäriinsä ja repostelemaan roskia luontoon. Jimiä ei hätkähdytä edes se, että hän löytää lähettyviltä mädäntyneitä retkeilijöitä, joiden kohtaloa ei nähdä tarpeelliseksi selittää.

Claudia omii väkivalloin pariskunnan auton ja kaasuttaa holtittomasti puskiin. Rannalle ajautunut kuollut merilehmä ei olekaan vissiin kuollut, sillä se raahaa itsensä yön aikana Jimin viereen möllöttämään. Nyt riittää eräjormailu jo Jimillekin ja hän yrittää kuumeisesti raivata tiensä takaisin ihmisten ilmoille. Matkan varrella hän näkee Claudian jousi otsassaan. Mahtoiko itse luontoäiti hänet siihen lahdata? Jim pääsee autotielle, mutta joutuu samantien rekan liiskaamaksi. Nature has spoken.

Aaargh, ihan paskaa. Tämä elokuva on itsessään rikos luontoa kohtaan.



Kaw
Valmistumisvuosi: 2007
Ohjaaja: Sheldon Wilson
Pääosat: Sean Patrick Flanery, Kristin Booth,
Stephen McHattie

Pikkukaupungin sheriffi Sean Patrick Flanery valmistautuu viimeiseen päiväänsä virassa, kun hänet kutsutaan tutkimaan oudosti raadeltua miestä. Korppi raakkuu pahaenteisesti.

Korppeja tulee lisää. Ne raakkuvat pahaenteisesti. Sitten ne alkavat nokkia asukkaita armotta ja lennellä läpsytellen ympäriinsä. Seuraa taistelua raakkuvien korppien kanssa, kunnes ihmislihaa himoitseva petolintuparvi kuolee tautiin, joka teki niistä hulluja alun alkaen.

Ei mitään Hitchcockia.

(Kuvat: http://shocktillyoudrop.com/nextraimages/ngsmall.jpg ja http://s170.photobucket.com/albums/u260/LordNinja2007/Kaw/Capa.jpg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy