RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Trash of the Titans


Aijai, taas menin halpaan: lupaukset näyttävistä tehosteista ja eeppisistä sankareista vetivät katsomaan Clash of the Titansin 3D-version. Aivan kuten viime vuoden puolella nähty 2012, oli Titaanien taisto suurella rahalla tuotettua roskaa.


Clash of the Titans (Titaanien taistelu)
Valmistumisvuosi: 2010
Ohjaaja: Louis Leterrier
Pääosat: Sam Worthington, Gemma Arterton,
Liam Neeson, Ralph Fiennes

Kuninkaalliset ovat käyneet jumalaapelkäämättömiksi ja röyhkeiksi, joten häikivään hopeahaarniskaan sonnustautunut Liam Neeson (Zeus), Ralph Fiennes (Haades) ynnä kumppanit päättävät pitää pienen kurinpalautuksen: he uhkaavat vapauttaa merihirviö Krakenin (joka on muuten ryövätty tarinaan skandinaavisesta mytologiasta, mutta kukapa noita laskee), ellei ihmiskunta ala nöyrtyä. Normirahvaassa herranpelko istuu tiukempaan ja kiihkeä kansanjoukko uhraisi Krakenille mieluummin prinsessan kuin itsensä. Siinä sitten nahistellaan ja jumalatkin juonittelevat toisiaan vastaan.

Köyhä kalastajapoika Sam Worthington, eli puolijumala Perseus, asettuu ihmisten puolelle, sillä hän on katkera ja kostonjanoinen Haadeksen hukutettua hänen sijaisperheensä. Oikea isähän on siis Zeus, joka kävi kiksauttamassa Perseuksen äitiä Danaeta isännän poissaollessa. Isäntä tästä suuttuneena nakkasi äidin ja äpäräpojan avomerelle kuolemaan, mutta poika puolijumalapa noukittiin turvaan kalastusveneeseen.

Niinpä Frodo lähtee saattueineen kohti Mordoria, tai siis Perseus lähtee saattueineen kohti Manalaa, kohdaten matkan varrella kaikenlaisia vaaroja, kuten tarinaan kuuluu. On jättiskorpioneja, harpyijia ja muita rumia tehosteotuksia, mutta lopulta päästään Styx-joelle ja Manalaan Medusan päätä irroittamaan. Sitä tarvitaan nimittäin Krakenin kukistamiseen - käärmenaisen katse kun kivettää kaiken elollisen.

Kun pää on pussissa ja apuun hirnahtaa vielä Pegasos, symppis ja siivekäs ratsu, kiitää Perseus pelastamaan ihmiskunnan. Jippijaijee.

Kautta Zeuksen parran! Näistä aineksista ja tällä budjetilla olisi saanut aikaiseksi vaikka mitä, mutta Clash of the Titans jätti kyllä täysin kylmäksi. Jälkeenpäin leffaan ympätystä 3D:stä ei ollut mitään iloa, örkit olivat urpon näköisiä ja kaikki juonenkäänteet + vitsit oli selitetty auki kuin aivovammapotilaille. Alkaa näyttää siltä, että muoto yhä useammin jyrää sisällön isoissa tehoste-eepoksissa.

Sääli sinänsä. Maksaisin mielelläni käypää rahaa nähdäkseni hyviä miekka-ja-sandaali-seikkaliluja, fantasiamahtailuja ja katastrofispektaakkeleita, kunhan joku vain tekisi niitä.

(Kuva: http://blogs.coventrytelegraph.net/thegeekfiles/PerseusMedusa.jpg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy