RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Voittaja syö kaiken


Kuten tuossa aiemmin jo mehustelinkin, ostin itselleni kolmen kovan eli boksin, josta löytyy Mega Shark vs. Giant Octopus (2009), Lockjaw (2008) ja Bear (2010). Ensimmäiseksi katsoin megahain ja jättimustekalan taiston, joka oli Putouksen Leena Hefner o.s. Herppeenluomaa mukaillakseni hirrrvveen, HIRRRRvvveen huono.


Mega Shark vs. Giant Octopus
Valmistumisvuosi: 2009
Ohjaaja: Jack Perez
Pääosissa: Debbie Gibson, Lorenzo Lamas,
Vic Chao, Sean Lawlor

Huolellisesti meikattu ja kammattu valtameritutkija Debbie Gibson on arktisella sukellusvene-ekspeditiolla bongaamassa valaita. Samaan aikaan vedenpinnan yläpuolella armeijan helikopteri pudottaa mereen jonkinnäköisen kaikuluotainlähettimen, mikä saa valaat aivan villeiksi. Massiiviset nisäkkäät puskevat päin jäävuorta, jonka sisuksista lohkeaa kaksi kammottavaa otusta: megahai ja jättimustekala! Gibson todistaa kaiken tämän omin silmin, mutta luulee nähneensä näkyjä ja on kuin ei mitään, lallallaa.

Siirrytään Japanin aluevesille, jossa jättimustekala tuhoaa himolonkeroineen kokonaisen öljynporauslautan. Herrasiunaa, Godzillako sieltä nousee!?!? Tasukete, tasukete!


Samaan aikaan toisaalla: lentokone lentelee kaikessa rauhassa ehkä hieman liian lähellä merenpintaa, kunnes matka katkeaa syvyyksistä hirvittävällä ponnistusvoimalla syöksähtävän megahain kammokitaan.


Merihirviöiden hirmuteoista tietämättömänä Debbie tutkii rantaan ajatunutta valaan raatoa. Alue on eristetty, mutta noheva tiedenainen huomaa valaassa törröttävän hampaan ja vohkii sen mukaansa. Hän vie sen professorituttavalleen Sean Lawlorille, ja he yrittävät selvittää mikä on tuo kumma löydös, joka SIIS AIVAN ILMISELVÄSTI ON HAMMAS. Pitkällisten selvitysten jälkeen he päätyvät toteamaan, että hammashan se on. 
Hätiin kutsutaan myös japanilainen asiantuntija Vic Chao, joka selvittää katsojille kyseen olevan esihistoriallisista muinaishirviöistä.

Tutkijakolmikko alkaa kehitellä keinoa, jolla otukset saataisiin houkuteltua ansaan. Alkaa kankea
kollaasi, jossa Gibson, Lawlor ja Chao puljaavat erivärisillä vesivärililiemillä löytääkseen oikean yhdisteen. Katsoja ehkä osaakin jo arvata mitä on tuloillaan, sillä hän on katsonut Terra Novaa, jossa myöskin puijataan esihistoriallisia petoja, mutta elokuvassa suurta löydöstä toki pihdataan sen verran, että Gibsonin ja Chaon välille ehtii kehittyä pientä romanssintynkää... Seuraa viitteellistä vaakamamboa takahuoneessa... ja sitten: FEROMONIT!!! Mutta tietenkin!

Tutkijat ja armeijan kovanaamat sulloutuvat sukellusveneeseen ja lähtevät merelle tekemään lopun syvyyksien hirviöistä. Megahai ehtii haukata palan Golden Gate Bridgestä, ja tästä hermostunut armeijaheppu ehdottaa jo ydinpommia. Vedenalaisesta ekosysteemistä huolehtiva Gibson keksii kuitenkin paremman ratkaisun: taistelkoot muinaispedot toisensa hengiltä! Möröt houkutellaan samaan paikkaan ja ne taistelevat kuolemaan saakka. Ei siis niin, että toinen kuolee ja toinen voittaa, kuten luonnossa joskus tapahtuu, vaan niin, että molemmat kätevästi haukkaavat paskaa. Uhka neutralisoitu: pedot vajoavat vetiseen hautaan ja maailma pelastuu. 

Hävytöntä roskaa. Juonenkuljetusosiot ovat kuin pornoleffasta, tehosteet uskomattoman halpoja (tärisytän kameraa, niin näyttää että tämä sukellusvene kallistelee) ja huumoria ei nähtävästi oltu budjetoitu teokseen lainkaan.

Olen nähnyt pahempiakin, mutta tämä oli oikea kärsimys. Olisi ehkä pitänyt olla hirrrvveen, HIRRRRvveen humalassa...

(Kuva: http://homecinema.thedigitalfix.com)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy