RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Heikkopäät sokkotreffeillä


Ensimmäisenä leffana haaveilin esitteleväni kaikista huonoimman elokuvan, jonka koskaan muistan katsoneeni: noin 11-vuotiaana parhaan ystävän kanssa videovuokraamon hyllyltä virhearvioidun Heikkopäät hiihtokoulussa (Ski Patrol).

Vaikka leffamakumme ei vielä tuolloin ollut kehittynyt huippuunsa, havaitsimme yksimielisesti elokuvan olevan täyttä tuubaa. Totta tosiaan, Heikkopäiden vertaista kuraa ei ole sen koommin tullut vastaan. Jos pieruhuumorista pitävistä viidesluokkalaisista ei saa puristettua edes yhtä kiherrystä, on kyseessä täysi tappio. Piste.

Tuon hiihtopätkän olisin silti mielelläni katsonut uudelleen - määritelläkseni tarkemmin, miksi se oli niin käsittämättömän mätä - mutta pintapuolisen etsinnän jälkeen kävi ilmi, että sitä saisi vain VHS-versiona Amazonin kautta. Tuskinpa tuollainen vahinkolaukaus on koskaan DVD:lle päätynytkään. Jos se kuitenkin vielä jonkun divarin nurkista putkahtaa, harkitsen videonauhurin hankkimista, mutta sitä odotellessa jouduin valikoimaan Filminaattorin avausleffaksi toisen tekeleen.

Kuin kohtalon johdattelemana istahdin sohvalle juuri kun ruudussa pyöri Sokkotreffien alkukrediitit. Tämä kankea kohkauskomedia kultaiselta 80-luvulta ei ollut ihan niin huono kuin olisin toivonut, mutta ei hätää: kyllä se huono on.
Blind Date (Sokkotreffit) 
Valmistumisvuosi: 1987
Ohjaaja: Blake Edwards
Pääosat: Bruce Willis, Kim Basinger, John Larroquette


Bruce tarvitsee deitin tärkeisiin firman illallisiin. Autokauppias-veli rientää hätiin ja Bruce pääsee sokkotreffeille hemaisevan Kim Basingerin kanssa. Mutta ah, Kimillä on heikko viinapää ja kahden skumppahömpsyn jälkeen alkaakin tapahtua. Kim riehuu ravintolassa ja rouva Yakamoton geisha-peruukki lentää lattialle. Pian Kimin murhanhimoinen ex-miesystävä John Larroquette vainoaa pariskuntaa apina kyydissään. Joukkotappelu baarissa, kamalaa saksofonimusiikkia. Autosta varastetaan ovet ja istuimet. Bruce saa juoppohulluuskohtauksen ja menee kuokkimaan Kim Basingerin hienostotuttavien iltamiin. Bruce jonglööraa pateella, tipahtaa parvekkeelta kakkuun, painii aidan läpi ja pakottaa aseella uhaten John Larroquetten tanssimaan moonwalkia.

Bruce joutuu putkaan, mutta Kim lupaa mennä Johnin kanssa naimisiin, jos tämä puolustaa Brucea oikeudessa. Bruce vapautuu, pukeutuu havaiji-paitaan, ostaa kitaran ja kyllästää konvehtirasian konjakilla. Kim vetää hääpäivänä suklaajurrit, pappi lentää uima-altaaseen ja Bruce ja Kim saavat toisensa. Lopuksi Bruce soittaa Kimille sähkökitaraa rannalla, valtavan Coca-Cola-pullon pönöttäessä etualalla.

Yhteenveto: Ylläoleva kertoo kaiken tarvittavan. Kammottava, mutta jokseenkin tyypillinen genrensä ja aikansa tuote.

Ensi kerralla jotain vielä huonompaa.


(Kuva: www.movietrimmer.com)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy