RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Menneen maailman muskelimittelöt


Tänään hapatin aivojani katsomalla Skorpionikuninkaan, jossa niukkoihin nahkatamineisiin sonnustautuneet lihaskimput ottavat toisistaan mittaa muinais-Egyptin eksotiikkaa tavoittelevissa teemapuistolavasteissa.The Scorpion King (Skorpionikuningas)
Valmistumisvuosi: 2002
Ohjaaja: Chuck Russel
Pääosissa: The Rock, Steven Brand,
Kelly Hu, Grant Heslov, Bernard Hill,
Michael Clarke Duncan, Peter Facinelli

Muinaisessa ja barbaarisessa Egyptissä häikäilemätön uusi hallitsija alistaa yhä uusia alueita valtaansa, ja vastarinta on kutistunut pieneen joukkoon. Apuun tarvitaan tuimailmeinen ja tiukkalihainen The Rock!

The Rockin johtama palkkasoturiremmi hyökkää hirmuvalloittaja Memnonin (Steven Brand) telttaleiriin, mutta Kivi hämääntyy Kelly Hun esittämästä bikiniasuisesta ennustajavelhottaresta siinä määrin, että joutuu vangiksi. Niin ikään nalkkiin jääneeltä velipojalta silpaistaan kurkku auki ja The Rock haudataan kaulasta alaspäin autiomaahan, jotta äkäiset punamuurahaiset voivat jäytää lihat hänen kasvoistaan tuottaen mahdollisimman tuskaisan kuoleman. Mutta! Viereinen vanki (koominen sivuhahmo Grant Heslov) auttaa The Rockin pakoon, ja he lähtevät kostoretkelle Gomorran kaupunkiin, jossa Steven Brand pitää hoviaan.

Seuraa taistelua, tohinaa ja kökköhuumoria, kunnes The Rock saa siepatuksi Steven Brandille korvaamattoman arvokkaan Kelly Hun mukaansa ja pakenee kameliratsullaan autiomaahan. Koominen sivuhahmo Grant Heslov hölkkää kamelin perässä ja manailee kohtaloaan.

Kun Brand huomaa Kelly Hun kadonneen, lähettää hän julman joukkion The Rockin perään. Tämä kuitenkin sivaltaa heidät hengiltä yksitellen hiekkamyrskyssä, eikä edes skorpionin myrkkyyn kastettu nuoli saa öljyttyä muskelimiestä ketoon. Kukistettuaan verenhimoisen katraan karkulaiskolmikko suuntaa viimeiseen vastarintasaarekkeeseen, jota johtaa jättimäinen korsto Michael Clarke Duncan.

Yhteisvoimin he lähtevät Gomorraan selättämään Brandia ja tämän hirmuhallintoa. Seuraa hulppea lopputaistelu, jossa nähdään muun muassa vähäpukeisia amatsonisotureita, sähiseviä myrkkykäärmeitä, palavia miekkoja ja hidastettuja voltteja, hyppyjä ja kaatumisia. Kliimaksina tarjoillaan kohtaus, jossa The Rock repii selästään sinne ammutun nuolen ja sihtaa sen suoraan Steven Brandin sydämeen. Brand kaatuu muurilta kaameasti karjuen alhaalla odottaviin lieskoihin. Kansa iloitsee ja The Rockista tulee uusi kuningas. Raaaa! 

Aika hölmö, mutta harmiton toimintapullistelu, joka on selkeästi kyhätty vapaapainijapersoona The Rockin (Dwayne Johnson) ja hänen hyvin öljyttyjen lihastensa ympärille. World Wrestling Entertainmentin promoottori ja puhemies Vince McMahon onkin ollut projektissa mukana tuottajan ominaisudessa.

Ei mikään Conan barbaari kuiteskaan...

(Kuva: http://en.wikipedia.org/wiki/File:The_Scorpion_King_poster.jpg)            

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy