RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Muinaisenglantilaista pikselimoskaa


Yli tuhat vuotta sitten muinaisenglanniksi kirjoitetun sankarieepoksen pohjalta väännetty Beowulf on kammottavaa katseltavaa. Leffa on toteutettu kolmiulotteisia kikkailuja sisältävänä tietokoneanimaationa, jossa hahmot on luotu näyttämään ääninäyttelijöitään muistuttavilta pikselipökkelöiltä.Beowulf
Valmistumisvuosi: 2007
Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosat: Ray Winstone, Anthony Hopkins, Angelina Jolie,
Crispin Glover, Robin Wright Penn, John Malkovich,
Brendan Gleeson, Alison Lohman


Muinaisella Tanskanmaalla erittäin ruman tietokonepelizombin ja insestimutanttiäpärän risteytykseltä näyttävä Grendel-hirviö tekee täsmäiskun kuningas Hrothgarin (pikseli-anthonyhopkins) uuteen simasaliin - paikkaan, jossa juoma virtaa ja naiset ovat anteliaita. Hirvittävä Grendel keskeyttää kemut ja viskoo, repii sekä seivästää useita kuninkaan miehiä ja häipyy sitten ulvoen takaisin luolaansa. Nyt tarvitaan sankaria!

Ja hoo, sieltä hän saapuukin merten takaa: salskea Beowulf (pikseli-raywinstone), monien hirviöiden surmaaja. Hän asettuu miehineen simasaliin odottelemaan ja riisuu rengaspaitansa ohella kaikki vaatteensa, koska on niin jalo ja urhea, että tahtoo kohdata hirviön tasavertaisena - ilman rihman kiertämää ja aseistusta 
vailla. Eräs sotureista tuijottaa pitkään ja hartaasti pöytää kuuraavan emännän valtavia, hyllyviä pikselitissejä.

Tovin päästä alkaakin meno ja mäiske. Grendel saapuu öykkäröimään ja saa vastaansa uutta verta sekä nakkena heiluvan Beowulfin, jonka kriittiset paikat ovat kuitenkin aina siveästi jonkun esineen takana piilossa. Pian Beowulf löytää hirviön heikon kohdan ja mukiloi tätä juuri sinne, repiipä tältä vielä kädenkin irti. Pahoin murjottu Grendel raahautuu takaisin luolaan ja kuolee hirviöäitinsä (joka vaikuttaisi olevan jonkinnäköinen kultainen lisko) käsivarsille.

Kun voittoa on juhlittu ja kaikki nukkuvat makoisasti, käy hirviöäiti surmaamassa suurimman osan kyläläisistä. Beowulfin on lahdattava myös kostonhimoinen äiti, niinpä salskea urho käy matkaan miekka tanassa. Luolassa ilmenee kuitenkin probleema, sillä vedestä nouseva olio ei olekaan monsteri, vaan viettelystä uhkuva, kullanhohtoinen, alaston pikseli-angelinajolie, jonka hehkeä olomuoto on vaatinut myös nykyaikaiset korkokengät (!). Beowulf ei voi vastustaa kiusausta ja kiksauttaa angelinaa. Muille hän väittää surmanneensa hirviöäidin.

Siirrytään ajassa noin 30 (?) vuotta eteenpäin. Beowulf on kuningas ja valtakunnassa on kaikki hyvin. Kunnes mestoille lehahtaa valtava lohikäärme, joka on Beowulfin ja pikseli-angelinan hirviöäpärä, aivan kuten Grendel oli edellisen kuninkaan ja pikseli-angelinan hirviöäpärä. Taistellaan ja väistellään, pikseliveri roiskuu. Lopulta harmaantunut Beowulf hyppää lohikäärmeen kyytiin ja repii tältä sydämen irti paljain käsin. Sekä lohikäärme että salskea sankari kohtaavat loppunsa ja elokuva päättyy kuvaan, jossa ikinuori ja seksikäs pikseli-angelina keimalee vedenrajasta seuraavalle kuninkaalle.

Minusta tämä sankarieepos olisi toiminut paremmin ihan perinteisenä, ei-pikselöitynä toimintaseikkailuna, sillä nyt jälki näytti konsolipelimäiseltä ja meno oli armottoman kökköä. Toisaalta, Clash of the Titans on vielä tuoreessa muistissa, joten en tiedä olisiko tuokaan toiminut. Dislike joka tapauksessa.

(Kuva: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Beowolfposter.jpg) 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy