RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

It's Turbo time!


Mikä olisikaan parempi tapa valmistautua jouluun, kuin leipoa (hieman epämuodostuneita) piparkakkuja ja katsoa kauan odotettu koko perheen jouluklassikko Jingle All the Way? No ei mikään!Jingle All the Way (Isäni on turbomies)
Valmistumisvuosi: 1996
Ohjaaja: Brian Levant
Pääosat: Arnold Schwarzenegger, Sinbad (eli koomikko David Adkins), Phil Hartman, Rita Wilson

Arnold Schwarzenegger on uratykki Howard Langston, jolla ei ole aikaa perheelleen. Missattuaan taas yhden karatenäytöksen, Arska yrittää ostaa takaisin poikansa kiintymyksen hankkimalla hänelle joulun hittilelun, Turbomiehen. Vasta aattona kauppaan ryysäävä Schwarzenegger saa pian huomata, että figuurit on myyty loppuun aikoja sitten. Lisäksi hermoja kiristää turbomiesjahtiin lyöttäytyvä nilkki postimies (Sinbad) sekä vittuileva, Ned Flandersia muistuttava naapuri, joka havittelee Arskan vaimoa.

Lähtötilanne suorastaan vaatii päätöntä kohkausta, ja sitä piisaa: Schwarzenegger taistelee apinan raivolla muiden mattimyöhäisten kanssa viimeisistä turbomiehistä ja saa siinä sivussa käsilaukusta päähän, ryömii lasten leikkitelineessä, taistelee nunchakuja heiluttelevaa ostaripukkia vastaan ja pakenee saatanallisesti örisevää poroa. Ja mitä olisi joulukomedia ilman tontuiksi pukeutuneiden kääpiöiden heittelyä...

Onnellinen loppu saadaan, kun Kalifornian kuvernaattori osuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan: hänet puetaan vahingossa Turbomieheksi jouluparaatiin. Suihkumoottoriselkärepulla varustettu sankari saa jännittävän loppuhuipennuksen jälkeen nuken ja lunastaa paikkansa hyvänä iskänä. Jee.

Iso-Arskalla on näyttelijän/koomikon lahjoja yhtä paljon kuin jouluhalolla. Siitä huolimatta Turbonaattorin tähdittämä joululeffa oli huonoudessaan melko viihdyttävä. Kokemusta täydensi saksalaisaksentilla puhuttu englanti, mikä on ehkä hauskinta mitä tiedän.

Näissä tunnelmissa Filminaattori toivottaa hyvää joulua ja iloista uutta vuotta! Jingle all the way!


(Kuva: http://www.kingroom.com/movies/2004/dvd/dvd-coverart/jingle-all-the-way-1.jpg)

2 kommenttia:

Occo kirjoitti...

Elokuvataiteen huippuja.
Hulk Hoganin tähdittämä Santa with Muscles voisi sopia samaan jatkumoon.

M kirjoitti...

Hei, kiitti vinkistä! Lisään heti listalle. IMDb rating 2.1/10 lupailee varsin hyvää paskaleffojen ystävälle...

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy