RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Kuin kaksi marjaa


Aah, välipäivät ennen vuodenvaihdetta ovat silkkaa juhlaa: on aikaa rentoutua, leikkiä joululahjoilla ja ... katsoa huonoja elokuvia! Tänäänkin tuli katsottua peräti kaksi, Matka maan keskipisteeseen ja Identtiset kaksoset. Molemmat aika mätiä, mutta epäsuhtaisen veljesparin kustannuksella iloitteleva Twins keräsi roimasti enemmän sympatiapisteitä kuin Brendan "viidakon ykä" Frasierin ja CGI-dinosaurusten tähdittämä 3D-mekastelu.
Twins (Identtiset kaksoset)
Valmistumisvuosi: 1988
Ohjaaja: Ivan Reitman
Pääosat: Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito

Arnold Schwarzenegger (leffassa Julius Benedict) on tulosta hallituksen huippusalaisesta tieteellisestä kokeesta, jossa kuuden "geneettisesti ylivoimaisen" miehen ja yhden naisen dna:sta yritetään kehittää täydellistä ihmisyksilöä. Mutta hups! Kokeen seurauksena syntyykin kaksi vauvaa: übermensch Schwarzenegger ja jämät, eli DeVito.

Siirrytään nykyaikaan. Iso-Arska on varttunut syrjäisellä, troppisella saarella tiedemiehen huomassa, joka on luonut hänestä todellisen uomo universalen: Arska taitaa kaiken taistelulajeista klassiseen kirjallisuuteen. Kun 35 vuoden kypsään ikään ehtineelle lihaksikkaalle yleisnerolle paljastuu, että hänellä on kaksoisveli, lähtee Iso-A vimmatusti kumipaatilla soutaen sisarrustaan etsimään.

Geneettisesti heikompaa hiihtokenkää saanut DeVito (leffassa Vincent Benedict) on puolestaan lyhyt, hikinen ja pönäkkä pitkähiuksinen kaljupää (you know, Juice-style), joka diilaa varastettuja autoja ja pakoilee velkojia, mutta saa jostain käsittämättömästä syystä aina naisia. Maksamattomat parkkisakot vievät pikkumiehen lopulta telkien taakse, jolloin veljesten tiet kohtaavat.

Huumoria heruutetaan paitsi kaksosten eriparisuudesta, myös siitä, kun tynnyrissä kasvanut, jättimäiseltä vajakilta puvuntakki-shortsit-tennarit-yhdistelmässä näyttävä Schwarzenegger totuttelee Los Angelesin meininkiin. Iso-A opettelee mm. ajamaan autoa, tanssimaan, juomaan kaljaa ja pääsemään eroon poikuudestaan.

Lisää juonikohkausta saadaan, kun DeVito varastaa tietämättään auton, jossa on arvokas lasti. Takakonttiin tungetusta apparaatista on luvassa 5 miljoonaa dollaria Houstonissa - sinne siis. Roadtripille änkeää mukaan äitiään etsivä korsto velipoika ja DeViton tyttöystävä siskoineen, mutta ei siinä vielä kaikki: perään lähtevät myös alkuperäinen tavarantoimittaja ja velkojat.

Kyllähän siitä ihan kelpo kökkökasarikomediasoppaa syntyy. Lopuksi äitikin löytyy, veljekset saavat unelmiensa naiset ja syntyy lisää kaksosia. Huraa.

Olen minä paljon huonompiakin nähnyt, mutta ei Twins millään mitta-asteikolla hyvä elokuva ole. Samanlaista harmitonta ja hieman väsähtänyttä hömppää kuin esimerkiksi Sokkotreffit.


(Kuva: http://latimesblogs.latimes.com/photos/uncategorized/2007/04/09/twins.jpg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy