RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Pukki tositoimissa


Kyllä! Vielä ehti katsoa yhden jouluhirvityksen ennen kuin vuosi vaihtuu. En muista mitä kautta tämä elokuva tuli tietooni, mutta koska se on toistuvasti rankattu sadan huonoimman elokuvan joukkoon, oli se pakko nähdä. Kuusikymmentäluvun (syystäkin) unohdettu scifi-pukkiklassikko Santa Claus Conquers the Martians, olkaa hyvä.
Santa Claus Conquers the Martians 
Valmistumisvuosi: 1964
Ohjaaja: Nicholas Webster
Pääosat: John Call, Leonard Hicks, Vincent Beck, Bill McCutcheon, Victor Stiles, Donna Conforti, Chris Month


Marsin lapsiin on tarttunut joulukuume liiallisesta Maan tv-ohjelmien katselusta, eivätkä he suostu syömään tai nukkumaan. Tarvitaan vuosisatoja vanhan käppänän neuvoja, joten päälliköt suuntaavat mitä ilmeisimmin pahvista ja lakanoista kyhäellyn vuoren juurelle. Savutuhnusta ilmestyvä nariseva guru ilmoittaa lasten tarvitsevan leikkiä ja hauskanpitoa - Marsiin täytyy saada Joulupukki!

Vihreisiin trikoopukuihin ja antennikypäriin pukeutuneet marsilaiset lähtevät siis kohti Maata: "Prepare space ship number 1!". Siepattuaan kaksi amerikkalaismuksua marsilaiset saavat selville, että Joulupukki asuu Pohjoisnavalla. Nähdään muun muassa mies maailman epäuskottavimmassa jääkarhupuvussa, huikea Torg-tappajarobotti sekä psykologista valtapeliä pehmon Kimar-johtajan ja sotaa lietsovan Voldarin kesken.

Pukki ja lapset viedään Marsiin, jossa hohotteleva valkoparta levittää ympäriinsä joulun riemua ja panee lahjapajan pystyyn. Pahis-Voldar kuitenkin punoo taas juoniaan ja heittää kapuloita rattaisiin. Kaikki huipentuu happopainajaista muistuttavaan välienselvittelyyn, jossa Joulupukki ja lapset kukistavat Voldarin sykofantteineen leluilla.

Pohjavire on vahvasti kylmä sota -henkinen: marsilaisten avaruusalusta luullaan Neuvostoliiton satelliitiksi ja heidän iloton kulttuurinsa pelastuu joviaalin kapitalistipukin toimesta. Myös Yhdysvaltain puolustusjärjestelmää - erityisesti ilmavoimia - hehkutetaan leffassa antaumuksella. Koko karmeutta säestää vuorotellen maaninen rummutus, fanfaarit, sirkusmusiikki ja tieteistilutus.

Tämä 1960-luvun joulupläjäys ei oikein svengannut. Hämmensi kylläkin. 

(Kuva: http://www.headinjurytheater.com/images/S&M%20Poster%201.jpg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy