RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Kauhukakarat kentällä


Kovaa vauhtia lähenevän kristuksen syntymäjuhlan kunniaksi olen päättänyt korkata kammottavien joulukomedioiden kimaran. Ensimmäiseksi katseluun pääsi Canal+ Comedy -kanavalla pyörivä Unaccompanied Minors, eli Lentokentän kauhut. Ounastelin jo tuon suomenkielisen nimen perusteella, että nyt on luvassa jotain hirvittävän huonoa - enkä joutunut pettymään. Tämä jouluinen koko perheen komedia pitäisi nimittäin haudata visusti kuusimetsään ja tuhota todisteet.
Unaccompanied Minors (Lentokentän kauhut)
Valmistumisvuosi: 2006
Ohjaaja: Paul Feig
Pääosat: Dyllan Christopher, Lewis Black, Tyler James Williams, Wilmer Valderrama, Brett Kelly, Gina Mantegna, Quinn Shephard


Avioerolapset Dyllan Christopher ja Dominique Saldaña ovat lentämässä kaksistaan isänsä luokse toiselle puolen maata, mutta juuttuvatkin keskilännen välilaskulentokentälle lumipyryn takia. Kentällä on muitakin yksin matkustavia alaikäisiä ja siitäkös riemu repeää: ajellaan lentokenttäkärryllä, leikitään löytötavaroilla ja seikkaillaan matkatavaroidenkuljetuskoneistossa. Lapsia yrittää vahtia kiltti Wilmer Valderrama, mutta rauha saadaan maahan vasta kun lapset siirretään lentokenttähotelliin. Kekseliäs kakaraviisikko jää kuitenkin kentälle, sillä lumi on ehtinyt tukkia tiet hotellille.

Mutta ei hätää: soveliasta juonitohinaa syntyy, kun hapan lentokentänjohtaja Lewis Black jahtaa lapsia ympäri kenttää ja yrittää tappaa kaikkien joulumielen. Riittävän kohelluksen jälkeen nähdään, kuinka paksu poika toppahaalarissa, Brett Kelly (joka on näytellyt myös oikeasti hauskassa joulukomediassa, Bad Santassa), käy hakemassa joulukuusen ja lapset koristelevat kentän jouluisaksi. Aamun koittaessa kaikki kentälle jumittuneet saavat lahjoja ja äkeästä Lewis Blackistäkin saadaan joulupukki. Lumipyry on loppunut ja kaikki pääsevät joulupäiväksi kotiin - it's a Christmas miracle!

En voi kuin sääliä niitä vanhempia, jotka joutuvat katselemaan tällaista potaskaa jälkikasvunsa kanssa. Suosittelen vahvasti hankkimaan pilailulasit ja ottamaan salaa nokoset, jos lapset palaavat videovuokraamosta tämä tuotos kainalossaan.

Seuraavaksi yritän haalia käsiini todellisen jouluklassikon: elokuvan Jingle All the Way (Isäni on turbomies). Siitä se joulufiilis lähtee!

(Kuva: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Unaccompanied_minors_poster.jpg) 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy