RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Palkintohuumaa


Viikonloppuna jaettiin sekä Razziet että Oscarit, ja ensimmäistä kertaa kävi niin, että sama henkilö nappasi yhdet molempia! Sandra Bullock nimittäin pokkasi (vieläpä henkilökohtaisesti) huonoimman naispääosanesittäjän Razzien All About Steve -leffasta ja seuraavana iltana parhaan naispääosanesittäjän Oscarin The Blind Side -elokuvasta. En ole itse kova Bullock-fani, mutta täytyy nostaa hattua historialliselle suoritukselle.

Viime vuoden huonoimpana elokuvana palkittiin Transformers: Revenge of the Fallen, joka sai Razziet myös huonoimmasta ohjaajasta (Michael Bay) ja huonoimmasta käsikirjoituksesta. Katsoin muuten eilen sivusilmällä tuota ykkösosaa telkkarista, eikä siitäkään paljon hyvää voi sanoa. Tarkasti laskelmoitua, näyttävää nuorisoviihdettä, jonka pääasiallinen tarkoitus on maksimoida brändin ympärille rakennetun merchandise-imperiumin voitot. Eivätkä nuo voitot ole aivan vähäiset: pelkästään ohjaaja Michael Bay kääräisee kakkososan ohjaajapalkkionsa lisäksi oheismyynnistä noin 150 miljoonan dollarin taskurahat.

The Golden Razberry Awardsien 30-vuotissynttäreiden kunniaksi jaettiin myös kolme erikoispalkintoa: vuosikymmenen huonoin elokuva, naisnäyttelijä ja miesnäyttelijä. Kunniavadelmat menivät Battlefield Earthille, Paris Hilttonille ja Eddie Murphylle. Pystit tuntuvat menneen oikeille kohteille, vaikka onhan Murphy sentään esiintynyt 2000-luvulla sellaisissa laatuelokuvissa kuin Pähkähullu professori 2: Klumpit, Eläintohtori 2, Pluto Nash ja Norbit... Ehkäpä parin vuoden päästä ensi-iltansa saava Beverly Hills Cop IV palauttaa miehen entiseen loistoonsa?

Loput Razzie-voittajat täältä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy