RSS
Hasta la vista Fellini, Bergman, Coppola ja Kurosawa. Täällä katsotaan, kommentoidaan ja kiillotetaan elokuva-aarrearkun himmeämpiä helmiä. Saattaa sisältää juonipaljastuksia.

Ruåttalainen rimanalitus


Ei helvete, mikä leffa. Ruotsalaisveljesten Mårten ja Torkel Knutssonin käsikirjoittama ja ohjaama Naken vuodelta 2000 oli tuskallista katsottavaa. Olisin ollut valmis luovuttamaan jo vartin jälkeen, mutta kiukullahan se oli katsottava loppuun.


Naken (Nakuna)
Valmistumisvuosi: 2000
Ohjaaja: Mårten & Torkel Knutsson
Pääosat: Anna Järphammar, Dan Malmer, Henrik Norberg,
Lisa Kock, Martin Forsström, Victoria Silvstedt


Henrik Norbergin (leffassa Anders) polttarit äityvät siihen pisteeseen, että mies herää hääpäivänään hissistä - alasti, viskipullo kädessä ja kortonki hanurista pilkistäen. Juhlapaikalle on päästävä keinolla millä hyvänsä, mutta nakkena hiippaillessa ei paljon kanssakulkijoilta apuja heru. Kaiken lisäksi kammottava krapulapäivä on juuttunut repeatille ja Norberg herää hissistä yhä uudelleen.

Kertautuvan päivän kirous kattaa mm. Riosta haaveilevan spurguremmin, itseään kerrosleivällä sotkevan poliisin ja kirjavan joukon kerrostalon asukkaita, joita Norberg epätoivoissaan häiriköi. Kerronta on sekavaa, näytteleminen huonoa ja käsikirjoitus lienee koostunut muutamasta muistilapusta. Missään vaiheessa ei selitetä mistä Päiväni murmelina -efekti johtuu, mutta lopulta Norberg pääsee häihinsä ja tarina saa jonkinlaisen päätöksen.

Ikään kuin katsomiskokemus ei olisi tarpeeksi kammottava muutenkin, otosten väliin on leikattu äärettömän rumia, neonväreissä loistavia ja perverssejä parin sekunnin mittaisia animaatiojaksoja. Va fan?

Hävetkää ruotsalaiset, sillä det här filmet var ju hemsk skit.

(Kuva: http://static.lovefilm.se/img/cover/movie/huge/Naken/15495.jpg)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!

 
Copyright 2009 Filminaattori. All rights reserved.
Blogger Template by Blogger and Blogger Templates.
Bloggerized by Miss Dothy